11.04.2018

Вечеряйте според сезона в Ню Йорк

Повечето ресторанти предлагат меню, което се променя според сезона, малко обаче обръщат внимание на интериора си.

Случаят е различен в един единствен ресторант в Ню Йорк, в чието интериорно пространство се наблюдава смяната на лято с есен, есен със зима и т.н. И не случайно се нарича „Four Seasons“ – четири сезона, които се сменят благодарение на крехките дръвчета, позиционирани стилно в ресторанта. Това е една от причините класовото заведение да стане Νº 1 в класацията на „Luxist“ за Най-изискан ресторант.

Когато „Four Seasons“ отваря врати в центъра на Манхатън през 1959г., нюйоркските патрони направо са възхитени от широкото пространство, разкошния декор и вкусно меню. От тогава се е променил мааалко. Нововъведенията включват стилни мебели, произведения на Пикасо и Полак, малък бълбукащ фонтан в центъра на една от залите и сезонно-ориентирано меню. Но клиентела си остава все така с елитен статус.

Оглавен от главните готвачи Лари Фин и Пеко Зантилавеван (и двамата обучавани в едни от най-добрите школи и ресторанти в Ню Йорк), „Four Seasons“ продължава да предлага храна с истинския вкус на сезона. Това лято менюто включваше карпачо от Халибут, Мерилендски кейк с месо от раци и ризото с кралски скариди, сладка царевица и пачи крак.

Поръчването на вечеря „а ла карт“ лесно може да накара сметката да надвиши $100 на човек без таксите, напитките и бакшиша. Затова пък тези от вас, които огладняват по-рано от пиковия час, могат да се насладят на пракрасна вечеря само за $65. Но ако и това ви се струва много, елитният ресторант е помислил и за по-достъпна опция – обяд за $25.

Benchtalks.com