11.04.2018

Токио: столица на гастрономията

Токио е градът с най-голям брой ресторанти оценени с 3 звезди от „Michelin“, като триумфира над Париж – градът някога смятан за гастрономическата столица на света.

Районът на метрополитена Токио, който измести Париж от първото място и тази година, увеличи броя на тризвездните ресторанти от 11 на 14. 266 ресторанта в гида за Токио бяха оценявани, като 54 са в категорията с 1 звезда и 198 се поместиха в класацията за 3-звездните гурме удоволствия.

Гидът на „Michelin“ също така отличи 95 ресторанта за предлагане на изключителна „стойност за пари“, множеството, от които предлагат местна къхня. Новият гид, който класира ресторанти в Токио, Йокохама и Камакура, определи тези места за хранене като „невероятни и достъпни“. Според компанията ресторантите са оценявани със стойност в звезди и предлагат меню за обяд и вечеря за по-малко от ¥5,000 ($60). Повече от 70% от избраните участници от Камакура се квалифицират, а само половината от ресторантите в Йокохама покриват изискванията. Повече от 70% от тези ресторанти сервират японска кухня.

Гидът ще бъде представен в Япония на 27 ноември, а във Франция ще могат да го оценят в началото на февруари следващата година.

Източник: Benchtalks.com