01.11.2023

Последиците от влошения кредитен рейтинг: Толкова ли е лошо „лошото ЦКР”?

кредит с лоша история

През последните години усилено се говори за кредити с лошо ЦКР. На какво обаче се дължи влошеният кредитен рейтинг и толкова ли е лошо наистина да попаднем в тази категория?

В идеалния случай всеки, който изтегли кредит, би следвало да го изплати в уговорения срок. Когато това не се случи и забавите плащанията си, без значение дали сте изтеглили ипотечен кредит, взели сте кола на лизинг или потребителски заем, вие попадате в „черния” списък с некоректни длъжници.

Всяка финансова институция подава информация до Централния кредитен регистър за кредитите, които отпуска, както и всяко забавяне по вноските и оставащата сума. Тази уникална база данни е достъпна за всеки кредитор, така че не можете да „избягате” от своята кредитна история.

Толкова ли е лошо „лошото ЦКР”?

Всъщност лошата кредитна история може да ви попречи да купите жилище с ипотека, да вземете нов автомобил на лизинг, да изтеглите голям фирмен заем. Затова StikCredit.bg ви съветва да плащате редовно вноските си. А ако все пак се нуждаете от заем, компанията ви предлага кредити с лошо ЦКР при добри условия.

На всеки може да се случи да остане без работа, да остане в дълъг болничен, да претърпи някаква загуба. Във всеки непредвиден случай можете да се свържете с експертите на StikCredit.bg и да научите повече за бързите кредити с лошо ЦКР. Попитайте смело за всичко, което не ви е ясно около кредитите до заплата или на вноски.

Експертите на StikCredit.bg ви съветват също така да внимавате откъде взимате бързи кредити. Някои кредитори се възползват от състоянието на своите клиенти и го утежняват още повече. Бъдете внимателни с обещанията за 100% одобрение, защото всяка коректна финансова компания си запазва правото да откаже заем, когато рискът е прекалено голям.

Трябва ли да се притеснявате, когато взимате кредити с лошо ЦКР?

През последните години условията по кандидатстването, отпускането и лихвите по бързите кредити  с лошо ЦКР са ясно регламентирани. Ако изберете доверен партньор като StikCredit.bg, например, бъдете сигурни, че условията ще останат непроменени до последния ден на кредита ви.

Можете лесно да видите размера на вноските, лихвите, падежа. Съгласете се с условията, само когато всичко ви е ясно. Задайте въпросите си в чат секцията и разсейте съмненията си. Служителите на StikCredit.bg с готовност ще ви съдействат, за да изберете най-добрия финансов продукт на компанията.

Ето и защо да изберете StikCredit.bg, когато се нуждаете от спешен заем:

  • Кандидатстване онлайн и одобрение до минути по имейл или в съобщение
  • Всеки нов клиент на кредит до заплата печели безлихвен първи заем
  • Прозрачни условия, коректност и бързина в отпускане на исканите средства
  • Възможност за отпускане на бързи кредити с лошо ЦКР
  • Добро обслужване и готовност за съдействие
  • Получаване на парите по ваш избор – ИзиПей или по банков път.

И на финала нещо позитивно – 5 години след като погасите задълженията си към банковите институции и лизинговите компании вашата кредитна история може да бъде изчистена. Това означава, че лошото ЦКР всъщност не е вечно и при желание от ваша страна, някой ден можете действително да имате добър кредитен рейтинг. За целта просто плащайте вноските си в срок.

500 думи, 82%