20.07.2022

Псевдонимите на японските часовници Seiko

Часовници сейко

Seiko е основана през 1881 г., преди 140 години, в Токио, Япония. Нейният основател Кинтаро Хатори се стреми да бъде „винаги една крачка пред останалите“ и да произвежда часовници с експертен дизайн и часовници с най-високо качество. През годините Seiko успява да запази ценностите си. Марката продължава да създава иновативни часовници, които поддържат стандартите и философията на успеха на г-н Hattori. В наши дни Seiko без съмнение е една от най-популярните и обичани японски марки часовници в света. Благодарение на дългата си история, широкообхватно портфолио и изящна изработка, не е изненада, че Seiko е натрупал лоялна и отдадена база от фенове. Сред феновете и колекционерите прякорите на часовниците Seiko стават също толкова популярни, колкото и марката.

часовник Seiko

И марката, и нейните последователи разбират, че имената притежават сила. Особено в японската култура, където имената и символиката зад тях се считат за свещени. Пример за това идва от самия Seiko. За да се избегне лоша поличба, свързана с името, марката е променено на Seiko от Seikosha, което грубо се превежда като „къща на изящна изработка“ през 1924 г. На японски Seiko означава „изящен“ и думата се произнася по същия начин като японската дума за „успех“.

За разлика от много други популярни оригинални часовници, прякорите на часовниците Seiko произлизат предимно от техните предани фенове. Ентусиастите на марката са известни с това, че дублират любимите си часовници с умни и забавни прякори, базирани на елементи на часовниците като лесно разпознаваема форма или уникални дизайнерски характеристики. Тези прякори станават толкова известни сред привържениците на марката, че Seiko също започна да ги приема.
Автор: Chasovnici-bg.com