20.04.2021

5 причини за кремирането на домашен любимец

крематориум за домашни любимци

Идва последният час за вашето любимо животно, а Вие изпадате в паника, след като знаете, че погребението в земята или изхвърлянето на тялото му във водоеми е забранено. Да, наистина има някои специализирани гробища за животни, но те често са препълнени, а цената за погребение е наистина висока. Остава Ви да изберете кремация на домашни любимци. Защо да направите тази важна стъпка ще прочетете в следващите редове, в които даваме 5 основателни причини.

1 – Кремацията на домашен любимец премахва заразите

Ако използвате лицензирана фирма за кремация на домашни любимци, ще се сбогувате с вашите кучета, котки, птици или зайци, без никакви рискове от разнасяне на зарази. Последните са възможни, след като заровите трупа в земята или го изхвърлите в близката река. Кремирането на домашни любимци е позволено от закона, а цената е по джоба на повече стопани.

2 – Кремирането на животно е хуманен акт

Противно на много мнение кремирането на животни е хуманен акт, защото по този начин се предпазват хора и други животни от зарази. Освен това, стопаните получават останките от любимеца си под формата на пепел, която може да се съхранява в урна, а може и да бъде разхвърлена навсякъде, без никакъв риск от зарази, след като е минала термична обработка.

3 – Достъпна цена

Специализираните гробища за домашни любимци са малко, а цените за погребение и място в тях, са прекалено високи. Фирмите за кремация на домашни любимци, ще извозят трупа, ще го съхранят в хладилни камери, и ще Ви предложат бързи срокове за кремиране срещу малко пари. Това са все причини, поради които е добре да се упътите към лицензирания крематориум.

4 – Прозрачност при процедурата

Процедурата по кремация на домашен любимец, е прозрачна за всеки собственик. Последният може да получи видео клип, на който е заснето изгарянето на трупа и поставянето на пепелта му в урна. Другият вариант е собственикът на животното да присъства лично на кремацията, за да се увери, че точно неговото животно ще бъде изгорено индивидуално и изпратено в отвъдното.

5 – Перфектно обслужване от специалисти

Много хора чакат последния момент, за да се разделят с трупа на любимото животно. Ако обаче потърсят услуга по кремиране на домашен любимец, ще получат перфектно обслужване, при което тялото ще се съхрани в хладилна камера, така че да не се разложи, докато не настъпи часът на кремацията. Всичко става професионално и на най-високо ниво, отговарящо на тъжния повод.